CUM NE VĂD ALȚII. Orașe din România unde se trăiește sănătos

O firmă de brokeraj și consultanță din Marea Britanie a realizat un top al orașelor unde se trăiește cel mai sănătos, în 2021. Pe lista companiei au fost trecute și două orașe din România.

Timișoara și Cluj Napoca sunt cele două orașe din țara noastră care se regăsesc pe lista companiei britanice de brokeraj și consultanță DOT Zinc, privind zonele urbane în care se trăiește sănătos, în 2021. Cele două reședințe ale județelor Timiș și Cluj au fost plasate pe pozițiile 15 și 16, obținând un scor total de 1932 și, respectiv, 1925 de puncte.

Localitățile urbane din România declarate cele mai sănătoase sunt urmate de mari capitale Europene, precum Helsinki, Praga sau Copenhaga. Experții care au realizat topul orașelor unde se trăiește sănătos în 2021 au analizat mai mulți factori. Aceștia au luat în calcul rata obezității, durata de viață, criminalitatea, poluarea, siguranța cetăneților sau accesul la serviciile medicale. De asemenea, analizată a fost și expunerea la soare într-un an. Fiecare dintre acești parametrii a primit un punctaj.

Primul loc în topul orașelor în care se trăiește cel mai sănătos este ocupat de Valencia, Spania, care a reușit să obțină un punctaj de 2318 puncte. „Am ales acest oraș datorită climei perfecte pe care o are. Nu este nici foarte cald, dar nici foarte frig. De asemenea, oamenii din Valencia se bucură de multă expunere la soare, ceea ce le aduce un plus de sănătate” a precizat Salman Haqqui, expert în comunicare în cadrul DOT Zinc, într-un comunicat de presă al companiei.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea