Cum poate influența inteligența, legătura creată între mamă și copil. Specialiștii au explicat totul la Medika TV

Conectarea emoțională este un concept potrivit căruia avem nevoie de legături puternice cu oamenii din jurul nostru pentru a ne putea crește calitatea vieții. Una dintre cele mai puternice legături care se creează este cea dintre mamă și copil. Cu cât ea este mai puternică, cu atât evoluția psiho-socială a celui mic va fi mult mai mare. 

La Medika TV, în cadrul emisiunii „Doctor Medika”, moderată de Simona Bălănescu, Simona Herb, psihoterapeut EFT, a vorbit despre importanța pe care o are conectarea emoțională și ce înseamnă această legătură. „Avem nevoie de oameni lângă noi, iar pentru sănătatea mentală avem nevoie de măcar o persoană care ne poate asculta și în care să vom încredere și care ne ascultă și ne valorizează. Asta înseamnă conectare emoțională” susține Simona Herb. 

Această conectare emoțională este foarte bine dezvoltată în relația mamă-copil. Datorită ei, copiii își pot îmbunătăți inteligența. „Inteligența este afectată pozitiv de interacțiunea dintre mama și făt, chiar de la la început. De ce? Pentru că în momentul în care mama interacționează cu copilul, cresc rețelele neuronale în corp și atunci, evident, cel mic devine mai inteligent”, a explicat psihoterapeutul EFT, Simona Herb. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea