Cum poți să-ți dai seama că micuțul tău are probleme de creștere? Sfaturile medicilor, la Medika TV

Problemele de creștere ale copiilor pot fi ușor depistate de către părinți. Un strop de atenție este suficient pentru ca cei mari să-și seama că ceva nu este în regulă. 

„De cele mai multe ori le recomand părinților să urmărească hăinuțele copiilor. Cred că aceasta este cea mai simplă metodă care poate fi aplicată…Dacă un părinte observă că nu trebuie să schimbe garderoba copilului de la un sezon la altul, însemna că ceva se întâmplă. Fie a stagnat semnificativ, fie are o încetinire în creșterea straturală” recomandă dr. Simona Vasilache, medic endocrinolog pediatru. 

De asemenea, rezultatele școlare scăzute sau stările de oboseală pot să ridice semne de întrebare părinților în ceea ce privește creșterea copiilor. „Totodată în cazul hipotiroidiei ne putem da seama și din rezultatele școlare ale copiilor, pentru că cei afectați de această problemă au rezultate mai scăzute. Deși se lucrează mult cu ei nu reușesc să recupereze anumite deficite. Sunt extrem de obosiți” a mai spus dr. Simona Vasilache. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea