Cum s-a calculat rata de infectare, care va sta la baza scenariilor pentru derularea cursurilor în școli. Un județ cere INSP să fie refăcute calculele

Direcția de Sănătate Publică Buzău cere Institutului Național de Sănătate Publică să recalculeze rata de infectare din câteva localități din județ.

INSP a luat în calcul cazurile înregistrate în ultimele 14 zile, dar în localitățile respective rata de infectare este mare din cauza existenței unor focare în aziluri.

”Ținând cont de situația ratei de incidență la nivelul localităților Buzău, Pătârlagele, Rm.Sărat și Cernătești și faptul că 129 de cazuri se datorează unor focare delimitate de colectivitate care pot fi gestionate prin măsuri adecvate, DSP a transmis INSP o propunere de a elimina din calculul ratei de infectare numărul de cazuri care provin din focare. Vorbim despre 40 de cazuri în municipiul Buzău, 55 în Rm.Sărat, 20 de cazuri la Pătârlagele și 14 cazuri la Cernătești. Urmează ca în cursul acestei zile sau cel târziu joi, INSP să formuleze un răspuns în acest sens și, în funcție de acesta, fie se va recalcula rata de infectare dacă aceste cazuri pozitive din focare vor fi eliminate, fie se va menține rata de infectare calculată inițial, urmând ca peste o săptămână această rată să fie recalculată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Buzău, Denisa Irimia, pentru Șansa News.

Mai multe detalii despre această situație puteți citi AICI.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea