CUM SE DESCHID ȘCOLILE LA MII DE CAZURI ZILNICE DE COVID-10. Țara în care profesorii pot preda fără mască

Franța înregistrează zilnic mii de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Aproape 5000 de îmbolnăviri au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit statisticilor care sunt raportate în timp real.

Cu toate acestea, şcolile din Franța se vor deschide aproape normal. Autoritățile franceze nu iau în calcul însă amânarea începerii anului școlar, deşi numărul de infectări a crescut în ultimele săptămâni.

Din planul elaborat de autorităţile franceze reiese că masca de protecţie este obligatorie doar pentru elevii care au peste 11 ani. Şcolile vor asigura măști pentru elevi, nu și pentru profesori. Aceștia vor putea preda fără mască, dar numai cu condiția să păstreze o distanţă de doi metri între ei şi elevi.

Noul an școlar va începe în Franța pe 1 septembrie.

De la începutul pandemiei, în Franța s-au înregistrat peste 243.000 de cazuri de COVID-19. Cele mai multe cazuri sunt de dată recentă, fiind active, pentru că numărul vindecaților se ridică la circa 84.950. În ceea ce privește decesele, bilanțul arată că peste 30.500 de cetățeni francezi și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea