Cum se poate face prevenția obezității? Boala poate fi prevenită printr-un simplu control medical

Ca în cazul oricărei afecțiuni, dacă ascultăm sfatul medicului, putem scăpa de problemele de sănătate pe care obezitatea le generează. Iată cum trebuie să procedăm.

Având în vedere că în prezent este în plin progres obezitatea, cred că fiecare dintre noi și mai ales medicul care intră în contact cu pacientul ar trebui să calculeze periodic indicele de masă corporală. Acest instrument ne ajută să clasificăm pacientul în funcție de stadiile obezității, vorbim despre un pacient cu un IMC peste 30 sau să identificăm pacienții supraponderali. Încă din stadiul de suprapondere ar trebui să intervenim pe schimbarea stilului de viață, de promovare a unui stil de viață sănătos” susține dr. Andra Balcangiu Stroescu, medic specialist diabet, nutrișie și boli metabolice.

Mai mult, regulile privind alimentația sănătoasă ar trebui impuse celor mici încă din copilărie, sunt de părere medicii specialiști. „Trebuie să avem grijă încă din copilărie să impunem niște reguli în ceea ce privește sănătatea din punct de vedere al alimentației” recomandă dr. Andra Balcangiu Stroescu.

Totodată, screening-ul obezității poate oferi medicilor indicii despre o posibilă dezvoltare a bolilor de inimă. „Pe lângă acest IMC la pacienții cu suprapondere este foarte bine să evidențiem cât este circumferința abodminală pentru că o circumferință peste 102 cm, la bărbat, și peste 82 cm, în cazul femeilor, crește riscul cardiovascular substanțial. Este pacientul la care trebuie să acceptăm măsurile de prevenție a apariției obezității” a explicat dr. Andra Balcangiu Stroescu, la Medika TV.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea