Cum va arăta Boboteaza în pandemie. Reguli stricte pentru împărțirea apei sfințite, anunțate de Patriarhia Română

UPDATE

În ciuda recomandărilor Patriarhiei Române, controversatul arhiepiscop al Tomisului anunță că pe malul mării ceremoniile religioase de Bobotează vor fi la fel ca în fiecare an.

Arhiepiscopia a organizat în fiecare an la fel. Adică, sărbătorile trebuie să învingă pandemia, dacă ne ascundem de sărbători însemnează că vrem să fim iubiţi de boală, întrucât vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfinţeniei, multe raze de sfinţenie vor fi mâine şi poimâine asupra apei care se sfinţeşte şi asupra oamenilor care vin la această sfinţire. Tocmai de aceea am pregătit ca în fiecare an Boboteaza”, a declarat transmis ÎPS Teodosie într-o conferință de presă. Acesta a precizat că va fi inclusiv tradiționala procesiune de Bobotează.

„Vom face procesiune în portul Tomis unde este foarte larg ca oamenii să nu stea înghesuiţi, dăm şi toate instrucţiunile, invit şi Jandarmeria şi Poliţia să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem toată slujba ca în fiecare an pentru că slujbele nu se schimbă în pandemie, ci rămân aceleaşi. Noi trebuie să înmulţim slujbele în pandemiei. Eu făceam înainte acatistul în taină, acum îl fac public pentru oameni să îi încurajez şi să închin rugăciuni cu noi”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, care se așteaptă ca la slujbă să participe circa 10.000 de credincioși.  

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Peste două zile urmează una dintre cele mai mari sărbători creștine – Boboteaza. Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta apa va fi sfințită departe de ochii credincioșilor și va fi împărțită direct în sticle, cu respectarea unor reguli stricte, anunțate de Patriarhia Română.

Pentru a se evita aglomerarea credincioșilor la distribuirea Aghiasmei Mari, nu vor mai exista vase mari cu apă ca în anii precedenți, ci credincioșii vor primi Aghiasma Mare deja îmbuteliată”, a transmis Patriarhia Română, citată de Hotnews.ro.

Apa urmează să fie sfințită marți la Catedrala Patriarhală, după care aceasta va fi îmbuteliată în sticle de 1 litru. Apa sfințită va fi împărțită credincioșilor miercuri, de la primele ore ale dimineții, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea