Cum vede ieșirea din criza coronavirusului, prof. Rafila/ Ce măsuri se vor menține după ce trece pandemia

Președintele Societății de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, spune că în războiul cu coronavirusul este esențial ca cetățenii să mențină o serie dintre măsurile pe care le aplică în prezent, când ne aflăm în plină pandemie, și după ce numărul cazurilor de COVID-19 va scădea.
Astfel, profesorul Rafila spune că românii trebuie să păstreze distanțarea socială iar ulterior, exercițiul pe care cu toții îl facem în aceste vremuri, trebuie să devină un comportament pentru majoritatea concetățenilor.
” Eu cred că mai important decât să purtăm mască este să nu ne mai înghesuim, să păstăm această distanţare socială, să încercăm să generalizăm exerciţiul acesta pe care-l desfăşurăm în această perioadă. Eu aşa încerc să-l caracterizez, că este un exerciţiu, în aceste două luni, iar ulterior trebuie să devină un comportament pentru majoritatea concetăţenilor. Şi atunci, probabil că o să trecem cu bine vara” a declarat recent prof. Rafila.
În același context, specialistul spune că unii români ”s-au acomodat cu această situație” și nu mai sesizează pericolul, ”dar, ei trebuie convinși” să respecte regulile pentru a depăși punctul critic în lupta cu coronavirusul.
Cum autoritățile spun că în sezonul rece următor, coronavirusul va reveni, o serie de măsuri vor trebui menținute pe termen mai lung.
Esențiale în lupta împotriva coronavirusului vor fi :

  1. Păstrarea distanței sociale
  2. Păstrarea măștii de protecție
  3. Igienizarea mâinilor cu apă și săpun timp de 20 de secunde, de fiecare dată când e nevoie sau folosirea unei soluții alcoolice speciale pentru curățarea mâinilor
  4. Evitarea aglomerațiilor
  5. Efectuarea unui triaj riguros al persoanelor care ajung în spitale
  6. Limitarea vizitelor în unitățile spitalicești
  7. Evitarea persoanelor care manifestă semne de infecție respiratorie, etc.
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea