Cumperi lozuri și te simți bine. Fericirea, marele câștig atunci când joci la loto

Ești în căutarea fericirii, dar discuțiile cu terapeutul sau mersul la yoga nu te ajută prea mult? Poate că este timpul să joci la loto. Un studiu realizat în Marea Britanie arată faptul că britanicii care cumpără bilete la loto sunt mai fericiți și o fac pentru a-și induce o stare de bine, fără să se gândească prea mult la câștigurile pe care le-ar putea câștiga.

O echipă de cercetători din cadrul Academiei Chineze de Științe a realizat un studiu amplu pentru a descoperi ce-i motivează pe oameni să-și încercere norocul.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia faptului că indiferent de valoarea tichetului pe care îl cumpără de la loterie, oamenii se simt fericiți că fac asta și sunt mai puțini interesați de câștigurile pe care le-ar putea obține.

Ceea ce își doresc jucătorii la loto nu sunt neapărat banii pe care i-ar putea obține și cu care și-ar putea îndeplini toate dorințele, ci mai de grabă să obțină buna dispoziție” susține dr. Shu Li, unul dintre autorii studiului, citat de The Sun.

Studiul urmează să fie publicat într-o revistă de specialitate, dedicată studiului funcțiilor cognitive și emoțiilor pentru ca și alți oameni de știință să poată realiza cercetări similare.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea