Cunoscut medic pediatru: ”Nu-i privați pe bebeluși de laptele de prima zi!”

Medicul primar pediatru Mihaela Bălgrădean, șef de secție Nefrologie în cadrul Spitalului Marie Curie, invitata ediției curente a emisiunii Jurnal de viață, de la Medika TV, a reamintit cinci reguli importante pentru a crește copii sănătoși.

Una dintre aceste reguli se leagă de alăptarea copilului în primele zile după naștere. Prof. dr. Mihaela Bălgrădean a explicat  că, indiferent dacă vine pe lume în urma unei nașteri normale sau printr-o operație de cezariană, bebelușul nu trebuie privat de colostru, laptele pe care mama îl are în primele 48 de ore după naștere: ”Laptele de prima zi aduce un beneficiu enorm pentru dezvoltarea copiilor. Acest lapte nu este întotdeauna dat copiilor care se nasc prin cezariană. Ar trebui dat și acestora pentru că vine cu o cantitate inestimabilă de elemente din acestea care întăresc imunitatea copilului.”

Prof.dr. Mihaela Bălgrădean a insistat și asupra modului în care mamele trebuie să își obișuiască bebelușii la sân, încă din primele zile de viață. În această privință, un rol foarte important îl au medicii și, mai ales, moaștele din maternități care trebuie să le vină în ajutor pacientelor. ”Nu există situațiile acestea gen ”Nu am mai avut lapte!” Mama, care vine după un moment extrem de dificil, trebuie învățată cum să pună copilul la sân. Nou născuții învață foarte ușor să sugă, în primele zile ale vieții, dacă sunt plasați într-un anume fel la sânul mamei.” a adăugat cunoscutul medic pediatru.

Celelalte reguli privind modul în care părinții, în mod special mamele, pot contribui la buna formare a unui sistem imunitar și de apărare antiinflamatorie al copilului, le puteți descoperi urmărind interviul acordat emisiunii Jurnal de viață. Acesta va fi difuzat de Medika TV sâmbătă, 25 ianuarie, de la orele 17,00 și 21,00, și duminică, de la ora 17,00.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea