Cursuri de educație sanitară în școli. Ce spune Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Cursuri de „Educație pentru sănătate” în școli. Asta își dorește Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, pentru elevii din țara noastră. În spațiul public, toate discuțiile pe această temă au creat numeroase controverse și polemici, motiv pentru care introducerea acestor cursuri a fost amânată la nesfârșit. 

În cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Rafila a explicat public de ce este necesar ca „Educația pentru sănătate” să fie studiată în școlile românești. „De ani de zile militez pentru dezvoltarea educaţiei pentru sănătate în şcoli. Aceste cursuri dezvoltă deprinderi preventive sănătoase, care pot fi împărtășite și părinților de către copii. Acest demers ar putea ajuta România să-și îmbunătățească indicatorii de sănătate” a declarat ministrul Sănătății. 

Mai mult, oficialul susține că este dispus să lucreze la elaborarea cursurilor cu Ministerul Educației. „Mă aşez la masă oricând cu doamna ministru Deca să dezvoltăm această disciplină curriculară, care trebuie inclusă în programul de pregătire, adaptată fiecărei vârste” a mai spus Rafila.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea