Dacă mergi la Spitalul Militar trebuie să știi asta!

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr.Carol Davila” dispune de 40 de paturi pentru pacienții cu coronavirus, cu posibilitatea extinderii capacității la 80. Spitalul dispune, totodată, de 15 locuri la Terapie Intensivă pentru eventualii bolnavi de coronavirus a căror stare de sănătate s-ar putea agrava. De asemenea, Spitalul Militar Central are în dotare 70 de ventilatoare de înaltă performanță și transport la Terapie Intensivă și UPU, numărul acestor aparate medicale urmând a crește până la 100 în circa trei săptămâni.


În lupta cu coronavirusul, cât de curând Spitalul Militar Central va avea și propriul aparat cu care va putea fi depistat și confirmat virusul. Dispozitivul va fi instalat săptămâna aceasta astfel că medicii vor putea lucra în regim propriu, mai rapid, analizele care vor indica prezența coronavirusului.


Spitalul Militar Central este prima unitate care a instituit limitarea accesului vizitatorilor și a instalat triajul avansat în corturile ridicate în curtea spitalului, astfel că oricine ajunge să calce în acest spital a trecut mai întîi prin mâinile unui medic sau ale unui asistent care s-a asigurat că nu are simptome de boală și că nu a călătorit în zone de risc.


Pe de altă parte, din cauza crizei generate de coronavirus, comanda Spitalului Militar Central a decis să temporizeze intrarea pacienților cronic în spital. În acest moment, sunt permise în acest spital doar urgențele și anumite categorii de pacienți.

Astfel, în acest moment, potrivit site-ului Spitalului Militar Central din București au acces în această unitate, în baza listelor de programare trimise de pe secții doar pacienții oncologici în tratament- chimioterapie, radioterapie, pacienții programați la control după externare, în baza biletului de externare care va fi prezentat la punctul de control, pacienții programați la consultații în baza biletului de trimitere format CNAS, pacienții programați la medicul de familie, cei programați pentru acordarea serviciilor paraclinice (PET-CT, scintigrafie, RMN, CT )și pacienții care beneficiază de tratament în cadrul programelor naționale.
Urgențele medico-chirurgicale nu sunt restricționate, însă sunt strict interzise vizitele aparținătorilor pacienților.


Facem apel la conștiința dvs și vă rugăm să nu insistați să intrați în spital dacă nu sunteți pacient încadrat într-una dintre situațiile enumerate. Vă rugăm să vă protejazați pe dvs. și să permiteți personalului medical să-și desfășoare activitatea eficient, oferind ajutor specializat persoanelor care au nevoie urgentă de acesta”, este mesajul transmis de medicii Spitalului Militar Central, angrenați în lupta cu coronavirusul.

Tags: , , , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea