Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România: „36% dintre medicii noștri sunt în burn-out ridicat și foarte ridicat”

Colegiul Medicilor din România a realizat un studiu referitor la stresul profesional cu care se confruntă specialiștii din sănătate. Rezultatele cercetării nu sunt îmbucurătoare.

Prezent la Medika TV, Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România a explicat care sunt concluziile cercetării pe care CMR a realizat-o. „”Studiul nostru a arătat că 36% din medicii noştri sunt în burn-out nivel ridicat şi foarte ridicat şi trebuie să înţelegem că burn-out-ul nu este o simplă epuizare, burn-out-ul este o boală care înseamnă distanţare mentală, înseamnă uneori afectare cognitivă, înseamnă o epuizare maximă” a precizat Daniel Coriu.

Mai mult, președintele CMR a adăugat și faptul că spitalele nu oferă sprijin pentru medicii ajunși la epuizare. „”Degeaba vom construi spitale ultramoderne dacă noi nu vom avea profesionişti care să aibă acest echilibru psihologic de care au mare nevoie şi acest lucru este realizat de un serviciu specializat de resurse umane, care să înţeleagă foarte bine nevoile profesioniştilor”, a adăugat Daniel Coriu.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea