Daune de peste 10 milioane de dolari cerute de Simona Halep companiei canadiene care a produs suplimentul nutritiv contaminat 

Compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat pe care Simona Halep l-a utilizat a fost dată în judecată de sportivă. Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari respectivei firme. Simona Halep a fost depistată pozitivi la US Open 2022 cu Roxadustat, un medicament folosit pentru persoanele care suferă de anemie, potrivit Reuters. 

Roxadustatul a fost introdus pe lista substanțelor interzise de către Agenția Mondială Antidrog, întrucât are ca efect creșterea rezistenței la efort, prin creșterea nivelului de hemoglobină și a producției de celule roșii 

În vârstă de 32 de ani, Simona Halep a declarat că a folosit suplimentele produse de compania canadiană Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods, pe parcursul turneului de la Flusing Meadows din 2022 și că Keto MTC pe care l-a consumat a fost contaminat cu Roxadustat, ingredient care nu a fost trecut pe etichetă. 

Procesul pe care Simona Halep l-a deschis împotriva companiei din Canada a fost înregistrat pe rolul unui tribunal din New York, în Manhattan. Între timp, Simona Halep a contestat suspendarea de patru anu impusă în septembrie anul trecut de tribunalul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis. 

Deşi a fost de acord că Halep nu a ştiut că suplimentul ar fi putut conţine Roxadustat, tribunalul a declarat că această contaminare nu ar fi putut explica cantitatea de medicament găsită în proba sa de urină din 29 august 2022.

Contestația depusă de Simona Halep împotriva deciziei de suspendare se judecă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Elveția, spotriva fiind audiată săptămâna trecută. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea