De câte țigări este nevoie pentru a face ulcer? Răspunsul medicilor, la Medika TV?

Fumatul este principalul factor care favorizează apariția a numeroase afecțiuni, printre care și ulcerul. De aceea, medicii ne recomandă să renunțăm la acest viciu pentru a avea o viață sănătoasă. 

Fumatul, potrivit noilor studii, este factor declanșator al ulcerului gastro-duodenal. Renunțarea la acest viciu ne va salva atât plămânii, cât și stomacul. „Fumatul este suficient pentru a produce ulcer și pentru a crea complicații ale acestuia. Se estimează că undeva la 15 – 20 de țigări  fumate pe zi sunt suficiente pentru a produce ulcer. Pacienții care fumează și nu urmează tratamentul vor avea o rată de vindecare mult mai scăzută. Ar fi ideal să se renunțe la fumat” a spus dr. Mihai Andrei, medic primar gastroenterolog, în direct, la Medika TV. 

Totodată, o altă cauză importantă a cancerului este generată și de consumul ridicat de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. „În al doilea rând, consumul de medicamente antiinflamatoare. Sunt medicamente care afectează în mod direct mucoasa tubului digestiv și pe care în mod ideal ar trebuii să le administrăm doar în cazul unei recomandări medicale” a mai spus dr. Mihai Andrei, la Medika TV. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes