De ce apare artroza? Medicul primar ortoped Vasile Druță: Cauzele sunt multiple/Efortul fizic excesiv poate afecta articulațiile

Medicul primar ortoped Vasile Druță a vorbit la Medika TV despre cauzele pe care le are artroza. Specialistul a explicat faptul că această boală poate apărea atât din cauza factorilor genetici, cât și din cauza expunerii la efort fizic prelungit. 

Întrebat fiind ce înseamnă artroza și care sunt principalele sale cauze, dr. Vasile Druță, medic primar ortoped, a explicat faptul că afecțiunea apare din cauza subțierii articulațiilor, iar unul dintre principalii săi factori este reprezentat de moștenirea genetică a fiecărei persoane. „Artroza înseamnă o subțiere a cartilajului articulației. Cauzele sunt multiple, dar cele pe care noi le luăm în calcul sunt factorii genetici, pentru că există oameni care au o predispoziție pentru această afecțiune și traumatismele” a explicat dr. Vasile Druță, medic primar ortoped, la „Doctor Medika”. 

De asemenea, medicul a precizat faptul că și efortul fizic prelungit poate reprezenta o cauză a apariției artrozei. „Efortul fizic excesiv poate fi o cauză a artrozei. Dacă facem mult sport de performanță și suprasolicităm articulațiile, apare uzura lor. Statul foarte mult în aceeași poziție sau în picioare prea mult, poate fi o cauză a apariției artrozei” a mai spus dr. Vasile Druță, în cadrul emisiunii „Doctor Medika”

Specialistul a precizat și faptul că, din păcate, această boală nu se vindecă, iar tot ceea ce medicii încearcă să facă este să o țină sub control. „Din păcate, artroza nu se poate vindeca. Tot ceea ce putem face este s-o ținem sub control și să-i stopăm evoluția și să încercăm să ajutăm articulația” a mai spus dr. Vasile Druță

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea