DE CE E IMPORTANTĂ VACCINAREA ANTIGRIPALĂ. “Ar putea să apară COVID-flu și o să fie și mai greu pentru medici”, spune Raed Arafat

Va mai dura până când va apărea un vaccin anti-covid, iar în lipsa acestuia e bine ca oamenii să se imunizeze antigripal. Este mesajul pe care l-a transmis șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care spune că, în contextual pandemiei, există riscul ca din toamnă situația îmbolnăvirilor să fie dramatică.

“Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici. Eu am speranța că vom putea să controlăm măcar să rămână un platou și să înceapă să scadă prin măsurile care să iau”,  a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Şeful DSU nu crede că apariția unui vaccin anti-COVID va rezolva problema epidemiei prea curând. „Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea”, a mai spus Raed Arafat.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea