De ce ni se strică dinții? Explicațiile medicilor stomatologi

Fiecare dintre noi a mers cel puțin o dată în cabinetul unui medic stomatolog pentru consultații sau tratamente dentare. Cauzele care duc la apariția problemelor stomatologice sunt diverse și pot avea legătură și cu moștenirea genetică.

Totuși, medicii explică faptul că stilul de viață joacă un rol important în apariția problemelor dentare. Cu cât mâncăm mai nesănătos, cu atât riscăm să ne stricăm dinții.

„Eu aș spune că primul motiv pentru care dinții se strică, așa cum spunem noi în termeni populari, ar fi stilul de viață pe care îl avem și igiena pe care urmăm acasă și nu neapărat ereditatea. Evident că poate fi și ea un factor, dar nu am putea s-o privim ca o fatalitate pentru că atâta timp cât noi avem grijă de dinți și avem controale regulate la medicul stomatolog, noi putem avea grijă ca ceea ce ne-ar fi predestinat, să spunem așa, să evităm” susține dr. Cezara Grosu, medic specialist în stomatologie generală în cadrul Clinicilor Dentare „Dr. Leahu” parte a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Medicii recunosc faptul că fac eforturi pentru a-i învăța pe pacienți să aibă o rutină în ceea ce privește îngrijirea orală, pentru că astfel problemele dentare pot fi prevenite.

„Asta încercăm să facem în fiecare zi cu pacienții noștri să facem educație pentru prevenție, pentru că aceasta este cea mai importantă parte pe care o putem educa. Apoi, că putem să și tratăm, acesta este un avantaj al nostru” mai spune dr. Cezara Grosu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea