De ce nu este eficientă aspirina în boala infecțioasă COVID-19

Un studiu al Universității Oxford in Marea Britanie arată faptul că banala aspirină nu are efecte benefice în lupta împotriva COVID-19. Mai mult, experții au considerat că medicamentul creează probleme de sănătate. Studiul Universității Oxford se numește „Recovery” și a fost creat cu scopul de a identifica terapii eficiente în lupta împotriva infecțiilor provocate de noul coronavirus.

Printre medicamentele supuse analizei experților din Marea Britanie s-a aflat și banala aspirină. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că acest medicament nu este eficient în lupta cu boala COVID-19. Studiul s-a făcut pe un eșantion de 1000 de voluntari, care primeau 150 mg de aspirină/zi. Aceștia au prezentat episod hemoragic major și evenimente de coagulare.

Deși foarte multe voci au precizat că aspirina este eficientă în COVID-19. Lucrurile nu stau chiar așa. Nu se justifică administrarea medicamentului pentru bolnavii de COVID-19 internați în spital”, a precizat Peter Horby, coordonator al studiului „Recovery”, citat de Reuters.

În cadrul aceluiași studiu s-a descoperit faptul că tratamentul cu tocilizumab a redus semnificativ rata deceselor, în timp ce azitromicina și hidroxiclorchina nu s-au dovedit atât de eficiente în lupta cu COVID-19.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea