De ce sunt importanți pentru organism hormonii tiroidieni? Explicațiile specialiștilor 

Hormonii pe care îi produce tiroida sunt foarte importanți deoarece reglează activitatea întregului organism. Un stil de viață sănătos ne ajută să avem o tiroidă funcțională care ne va menține organismul optim pe tot parcursul vieții. 

„Hormonii tiroidieni sunt importanți pentru că reglează activitatea întregului organism. Reglează activitatea tuturor organelor. Totul pleacă de la metabolism care este reglat de acești hormoni. Pentru un organism adult hormonii tiroidieni sunt esențiali pentru buna funcționare a inimii, a sistemului nervos central, a tubului digestiv, pentru menținerea unei bune stări de concentrare” susține dr. Ruxandra Dobrescu, medic endocrinolog. 

Totodată, hormonii tiroidieni joacă un rol important în evoluția nou-născuților. „La copil, ajută în dezvoltarea somatică, din etapa embrionară. Ca bebelușul să iasă sănătos, este important ca mama să aibă hormonii tiroidieni perfecți. Suntem mult mai atenți și analizăm cu multă atenție pe perioada sarcinii hormonii tiroidieni” mai spune dr. Ruxandra Dobrescu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea