De la ce vârstă apar tulburările mentale. Cele mai multe probleme apar din copilărie

Un studiu realizat în Spania, în cadrul Spitalului Clinic din Barcelona, evidențiază că cele mai multe probleme mentale se produc până la 25 de ani.

Studiul experților spanioli a fost realizat în urma analizelor colectate de la 700,000 de pacienți. Informațiile cuprinse în acest studiu evidențiază o listă cu vârstele la care apar cel puțin 17 tulburări mintale. Astfel, potrivit cercetării, la 13 ani apare anxietate, la 17 ani anorexia, iar la 8 ani frica de a nu fi părăsit. De asemenea, dependența de alcool, bulimia sau atacurile de panică se instalează înainte de 26 de ani.

„Nu se știau multe aspecte legate de vârsta la care debutează problemele mentale. Cercetările sunt mai complexe decât par. Noi am analizat toate datele cuprinse într-o varietate de studii. Dacă am fi capabili să detectăm în stadiu incipient aceste probleme, cu siguranță le-am putea trata din timp”, a precizat Joaquim Radua, șeful grupului de cercetare, citat de Nature.com, revista în care a fost publicată cercetarea.

Pandemia a agravat și mai mult situația, mai ales în cazul adolescenților. În Spania, Asociația Medicilor Pediatri a tras un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de urgențe psihiatrice la copii și adolescenți.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea