De la toamnă, o treime din elevii din România ar putea beneficia de o masă sănătoasă la școală

Ministerul Educației vrea ca de la toamnă să lanseze oficial programul național „Masă sănătoasă în școli”. Peste un milion de elevi ar putea beneficia de această inițiativă. Estimările instituției arată că aproximativ 900 de mii de elevi români ar putea fi beneficiari ai proiectului, ceea ce înseamnă o treime din numărul elevilor care merg la școală.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat că buna funcționare a acestui program ține de colaborare a Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. „Punând la un loc, putem să avem un program integrat de masă sănătoasă în școli. Ministerul Sănătății va defini lista alimentelor care corespund conceptului de masă sănătoasă. Prin Ministerul Agriculturii vom încuraja utilizarea de produse agro-alimentare exclusiv românești”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Pentru derularea acestui program, școlile din România au nevoie de 1 miliard de euro. „Pentru a asigura coerența avem următoarele surse de finanțare pentru un program național integrat <>. Sursele de finanțare depășesc 1 miliard de euro” a precizat Ministrul Educației

Programul național „Masa sănătoasă în școli” ar putea fi lansat în toamna acestui an.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea