Demersuri de urgență pentru transferul în străinătate a doi bărbați cu arsuri grave. Pentru unul dintre ei a fost aprobat deja transferul

Doi bărbați aflați în stare gravă, care intră în categoria marilor arși, vor fi transferați la clinici în străinătate.

Autoritățile din România au făcut demersuri de urgență pentru transferul acestora și, potrivit unei informări a Ministerului Sănătății, Departamentul pentru Situații de Urgență a primit deja acceptul pentru ca unul dintre pacienți să fie transferat la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Se așteaptă un răspuns și de la AKH Viena pentru al doilea pacient.

Cei doi bărbați au suferit arsuri grave în urma unui incendiu, izbucnit luni seara, la o fabrică de produse petroliere din județul Prahova.

Potrivit informațiilor care au fost transmise Ministerului Sănătății, unul dintre bărbați, în vârstă de 59 de ani, are arsuri de gradele IIA, IIB și III pe 60% din suprafața corporală. Cel de-al doilea rănit în incendiu, de 53 de ani, are arsuri de gradul IIA, IIB și III pe 70% din suprafața corporală. Ambii pacienți au arsuri ale căilor aeriene superioare.

UPDATE:

Ministerul Sănătății anunță că s-a obținut acceptul spitalului AKH Viena și pentru transferul celui de-al doilea pacient la această unitate.

Transferul se va face imediat ce va fi posibil și este realizat, conform legii, de către DSU – MAI“, a anunțat Ministerul Sănătății.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea