Demersuri pentru recunoașterea obezității ca boală cronică, în România

În cadrul Comisiei pentru Sănătate din Senatul României a fost lansată recent Coaliția Națională pentru Combaterea Obezității. Această Coaliție își propune să crească gradul de conștientizare asupra complicațiilor severe și costurilor ridicate pe care această problemă le ridică asupra sistemului de sănătate din țara noastră.

Coaliția Națională pentru Combaterea Obezității a fost lansată de către Forumul Român pentru Obezitate (FORO), organism care și-a propus recunoașterea obezității ca boală cronică în România. De asemenea, prin această inițiativă se dorește și implementarea unor politici de sănătate care să prevină și să controleze obezitatea.

Un raport recent al Organizației Mondiale a Sănătății arată faptul că 1,2 milioane de europeni mor anul din cauza problemelor generate de controlul greutății,

În țara noastră, potrivit datelor FORO, 31,4% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani suferă de obezitate. Transformată în procente, această cifră înseamnă aproximativ 4 milione de persoane. Alte date statistice arată că până în 2030, România va avea peste 400,000 de copii cu probleme de greutate.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea