Demisie în scandalul azilelor groazei. Șeful DSP Ilfov a renunțat la funcție. Reacția lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

În cadrul unei conferințe de presă organziată luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că șeful DSP Ilfov și-a dat demisia din funcție.

Demisia șefului DSP Ilfov este prima în acest imens scandal public. Cu privire la această decizie, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a precizat: „Astăzi am avut o discuţie şi o întâlnire cu domnul director al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov. Dânsul a considerat corect să demisioneze, oricum se afla pe un post interimar, şi noi vom organiza concurs pentru ocuparea postului de director al Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov. Însă vreau să vă spun un lucru care este real şi uite, sunt situaţii din astea de criză în care ajungem de multe ori să constatăm că atunci când facem un control, face fiecare pe bucata lui, adică fiecare instituţie cu bucata lui. De multe ori controlăm hârtii în loc să controlăm evidenţe. Şi cred că lucrul cel mai important este să vedem cum sunt îngrijiţi în mod efectiv pacienţii care se află în astfel de centre”.

Anterior acestei demisii, premierul Marcel Ciolacu i-a eliberat din funcții pe pe președintele și vicepreședintele Agenția Națională pentru Persoanele cu Dizabilități pe președinta ANPIS. În prezent, cei peste 80 de bătrâni ridicați de autorități din azilele groazei, după descinderile DIICOT, sunt monitorizați în diferite spitale din București.

„În cursul zilei de 8 iulie am organizat cu sprijinul Spitalului Obregia echipe medicale, le mulţumesc tuturor medicilor implicaţi, care au examinat toţi pacienţii care se găseau în diversele centre de primire a persoanelor fără adăpost din Bucureşti. Au examinat în total 82 de persoane, care au primit asistenţă medicală, li s-a corectat tratamentul, dacă era necesar, au fost trimise către alte unităţi sanitare, pentru că au fost şi persoane cu alte patologii, de exemplu la Institutul de Boli Cerebrovasculare, la Institutul Marius Nasta sau la alte unităţi medicale”, a mai spus Alexandru Rafila.

În urma anchetei DIICOT care vizează ororile la care erau supuși beneficiarii azilelor de bătrâni ale Asociației „Sfântu Gabriel cel Viteaz” 4 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar alte 11 au fost plasate în arest la domiciliu.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea