Denervarea simpatică renală, procedura modernă prin care putem trata hipertensiunea arterială. Dr. Rareș Nechifor, la Medika TV: „Intervenția durează doar 30 de minute”

Medicina a evoluat foarte mult și se descoperă noi metode pentru tratamentul bolilor cronice. Una dintre afecțiunile care există metode moderne de tratament este hipertensiunea arterială. O procedură simplă care durează doar 30 de minute îi ajută pe pacienți să-și îmbunătățească simțitor calitatea vieții. 

Procedura medicală se numește „denervare simpatică renală” și este realizată de medici specializați în radiologie intervențională. Dr. Rareș Nechifor, medic primar specializat în proceduri de radiologie intervențională a vorbit la Medika TV despre această tehnică: „Navigăm prin vasele de sânge de la nivelul brațului sau piciorului cu un tub de diametrul de un milimetru și jumătate până în arterele renale unde îl poziționăm. Acolo există niște senzori cu care identificăm acele filete nervoase și cu ajutorul unor unde de radiofrecvență o parte din receptorii sunt inactivați și atunci avem o recalibrare a fluxului de informații ce pleacă de la nivelul peretelui arterei către creier”.

Procedura este foarte simplă și nu este nevoie de anestezie generală pentru a fi realizată. „Este o procedură de jumătate de oră, în care pacientul este treaz și care nu implică anestezie generală. În momentul în care eliberăm radiofrecvența poate să fie o senzație de căldură sau de disconfort local și atunci pentru pacient oferim doar o pastilă care să-l țină calm și nimic mai mult” a explicat dr. Rareș Nechifor. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea