Depistarea herniei abdominale la timp ne poate scăpa de dureri. Mergi la medic cât mai repede dacă ai următoarele simptome 

De cele mai multe ori ne dăm seama că avem o problemă în zona abdominală când, după efort, sesizăm prezența unei umflaturi, care, în timpul repausului se retrage. Această manifestare înseamnă apariția unei hernii abdominale care trebuie tratată cu ajutorul medicului chirurg. 

„Herniile au o paletă largă de manifestări începând cu o ușoară jenă, arsură poate să fie și o mică durere, cu o anumite caracteristici. Poate să apară la efort, apare atunci când mergem mult sau când am fost la sală și am ridicat greutăți. Toate acestea sunt primele manifestări ale apariției herniei” a explicat, la Medika TV, dr. Alexandru Onofrei, medic specialist chirurgie generală, cu specializare în chirurgia oncologică. 

În momentul în care în zona abdominală sesizăm prezența unei umflături, hernia este deja de dimensiuni mari, iar netratată se poate complica. „În momentul în care avem o gâlmă, hernia este deja mare și se poate chiar complica. Indicația este ca din momentul în care este diagnosticată hernia în 3 maxim 6 luni să fie operată. Chiar și la pacienții că un strat gras ar putea să ascundă apariția gâlmelor, durerile există. Dureri care se repetă, destul de des încât să-i aducă la medic” a explicat dr. Alexandru Onofrei.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea