Deputatul PSD Georgeta-Carmen Holban susține demiterea consilierului guvernamental Virgil Guran

Deputatul PSD de Dâmbovița, Georgeta-Carmen Holban, membru în comisia de sănătate a Camerei Deputaților, susține solicitarea Societăţii Naţionale de Medicina Familiei de demitere a consilierului guvernamental Virgil Guran, după ce acesta a comparat medicii de familie cu militarii trimişi la război, spunând că „mai mor unii dintre ei, din păcate”.

Este evident că recomandarea ministrului Sănătăţii, conform căreia medicii de familie trebuie să se deplaseze la domiciliile bolnavilor confirmaţi pozitiv, este nerealistă. Medicii de familie susţin, pe bună dreptate, că nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, de echipamente corespunzătoare şi nici nu se pot echipa şi dezechipa în condiţii de siguranţă pentru toţi cei implicaţi în aceste proceduri. Consider că Virgil Guran ar fi trebuit să ştie că militarii merg în războaie înarmaţi, în timp ce medicii de familie sunt trimişi la bolnavii de COVID-19 cu mâinile goale, expunându-se în mod clar riscului major de îmbolnăvire”, arată parlamentarul PSD într-o declarație de presă.

Deputata transmite că Guran trebuie demis imediat de premierul Ludovic Orban.

Demersul consilierului liberal este un afront la adresa tuturor medicilor de familie, cu atât mai mult cu cât declaraţiile sale nu au fost făcute în nume personal, ci în numele Guvernului.

În consecinţă, cererea medicilor de familie de demitere a domnului Guran este justificată, mai ales că nimeni din incompetentul guvern PNL nu a luat nicio poziţie oficială referitor la aceste declaraţii aiuritoare. În calitate de membru în Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor, susţin solicitarea Societăţii Naţionale de Medicina Familiei şi îi cer premierului să îl demită de îndată”,  se mai arată în declarația de presă a deputatului PSD.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea