Descoperire revoluționară în medicină: Testul de sânge care poate prezice riscul de reapariție a cancerului de sân

Oamenii de știință au realizat un nou test de sânge care poate prezice riscul de reapariție a cancerului de sân. Testul poate oferi rezultate precise cu trei înainte ca tumorile să fie descoperite cu ajutorul investigațiilor radiologice, potrivit The Guardian.

Cancerul de sân este una dintre cele mai răspândite afecțiuni oncologice, anual peste 2 milioane de femei fiind diagnosticate cu această boală. Deși există tratamente care pot crește speranța de viață a pacientelor, de cele mai multe ori boala recidivează, în stadii mult mai avansate.

Potrivit unui studiu prezentat la cea mai mare conferință dedicată tratării cancerului evidențiază faptul că o biopsie lichidă personalizată poate prezice riscul de apariție a cancerului de sân mult mai devreme decât metodele. Concret, este vorba despre un test de sânge care a fost prezentat specialiștilor în domeniu în cadrul reuniunii anuale a Societății Americane de Oncologie Clinică din Chicago.

Testul are capacitatea de a detecta mici porțiuni de ADN de cancer în sânge. Sensibilitatea testului este crescută, astfel încât el poate prezice cu luni înainte sau chiar ani reapariția celulelor canceroase care provoacă boala oncologică a sânului.

Depistarea timpurie este una dintre cele mai bune arme împotriva cancerului de sân, iar aceste rezultate inițiale, care sugerează că testele ar putea fi capabile să detecteze semnele de recidivă a cancerului de sân cu peste un an înainte de apariția simptomelor, sunt incredibil de interesante”, a declarat Simon Vincent, director de cercetare la Breast Cancer Now, care a contribuit la finanțarea studiului, potrivit profit.ro.

Utilizarea acestui test reprezintă un beneficiu pentru paciente, astfel încât acestea pot fi incluse mult mai repede în programe de prevenție și tratament, menite să le îmbunătățească viața.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea