DESCOPERIRE SURPRINZĂTOARE. Această mască distruge noul coronavirus!

În timp ce la nivel mondial se încearcă obținerea unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus, oamenii de știință din Portugalia au creat un model de mască de protecție care are capacitatea de a distruge noul coronavirus.

Chiar dacă în lume există numeroase controverse legate de purtarea măștilor de protecție, acestea rămân cele mai sigure metode de prevenire a infecției cu noul coronavirus. Eficiența lor i-a inspirat pe oamenii de știință din Portugalia, care au creat o mască de protecție ce poate distruge particulele virale ale SARS-CoV-2.

Această mască poate fi reutilizată, se numește MOxAdTech și a fost testată cu succes în Portugalia și Franța. Este confecționată din 4 materiale impermeabile care formează o barieră fizică, dar și chimică împotriva noului coronavirus.

Ceea ce o face specială este substanța din interiorul său, care are rolul de a dezactiva particulele virale ale SARS-CoV-2. Substanța este încorporată cu ajutorul unor nanoparticule impregnate în țesătura măștii, care nu se distrug în urma spălării.

Această mască poate distruge o cantitate impresionată de virus și este foarte durabilă. Rezistă spălărilor la temperaturi de 60 de grade Celsius”, susține Pedro Simas, profesor în cadrul Institutului de Medicină Moleculară din Lisabona.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea