Descoperirea care poate schimba totul! O substanță care alungă țânțarii poate DISTRUGE CORONAVIRUSUL

O substanță din compoziția spray-urilor repelent utilizate pentru alungarea țânțarilor și-a dovedit eficiența în combaterea noului coronavirus. Este vorba despre un derivat ce provine din uleiul esențial de eucalipt.

Studiul a fost realizat de oamenii de știință din cadrul Laboratorului Științific și Tehnologic al Ministerului Apărării din Marea Britanie. Aceștia au evaluat capacitatea antivirală a unui produs repelent numit Natural, ce are în compoziție ulei esențial de eucalipt.

Astfel, s-a descoperit că una din substanțele uleiului de eucalipt, denumită citriodilol, are efecte împotriva SARS-CoV-2. De altfel, și alte studii arată că citriodiolul este cunoscut ca având efecte în combaterea mai multor tipuri de coronavirus.

Având în vedere studiul Ministerului Apărării din Marea Britanie, firma care produce spray-ul repelent pe bază de citriodiol susține că are nevoie de sprijinul Guvernului pentru a putea distribui cantitatea necesară de substanță astfel încât cercetătorii să poată realiza studii clinice.

Considerăm că este o etapă importantă în lupta împotriva noului coronavirus, de aceea avem nevoie de mai multă susținere”, a explicat Jacqueline Watshon, reprezentanta firmei care produce repelentul, citată de Sky News.

Spray-ul repelent care conține citriodiol este deja utilizat de militarii din Marea Britanie, alături de masca de protecție, pentru a preveni infectarea cu noul coroavirus.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea