Destinațiile europene de vacanță se confruntă cu creșteri ale numărului de infectări. Autoritățile, îngrijorate de răspândirea tulpinii delta

Oameni la plaja

Datele privind numărul de îmbolnăviri, în statele europene, în ultima săptămână, indică o creștere în ultima săptămână. Într-o centralizare realizată de ourworldindata.org, se observă că țări precum Cipru, Marea Britanie, Spania sau Grecia înregistrează o curbă ascendentă a cazurilor de COVID-19 și, unele dintre ele, iau în calcul schimbarea condițiilor privind accesul turiștilor. Malta devine prima țară europeană care decide ca intrarea în țară să se facă doar pe baza dovezii de vaccinare împotriva COVID-19.

În clasamentul privind cazurile noi, raportate la un milion de locuitori, de către statele care sunt destinații preferate de români, pentru vacanță, evoluțiile sunt cert influențate de creșterea numărului de turiști și, implicit, creșterea circulației:

Cipru – 844,27

UK – 410,6

Spania – 287,24

Portugalia – 242,22

Grecia – 134,81

Franța – 44,74

Italia – 14,93

România are o evoluție stabilă, cu 2,21 cazuri noi de COVID la un milion de locuitori.

Marea Britanie a anunţat că, începând cu a doua jumătate a lunii iulie, britanicii care s-au vaccinat vor putea merge inclusiv în zone portocalii, fără să fie obligați să stea în carantină, la revenirea în țară.

În Grecia, ministrul Sănătății, Harry Theocharis, a subliniat că „pentru guvernul grec protejarea sănătăţii publice rămâne o prioritate absolută şi de aceea nu vom ezita să înăsprim protocoalele sanitare.”

Malta va impune, din 14 iulie, tuturor cetățenilor care intră în țară să facă dovada că s-au vaccinat. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea