DEZVĂLUIRI DESPRE MOARTEA DIRIJORULUI FILARMONICII “GEORGE ENESCU”! Cum ar fi fost infectat cu noul coronavirus Camil Marinescu

Unul dintre cei mai apreciați dirijori români, Camil Marinescu, a murit la vârsta de 55 de ani, în urma infecției cu noul coronavirus.

O apropiată a maestrului, Aurora Martin, dezvăluie, într-o postare făcută pe Facebook, că dirijorul a fost infectat cu noul coronavirus în urma contactului pe care l-a avut acesta cu un medic asimptomatic, care nu a purtat masca în mod corespunzător.

Mă întreb cum doarme acel doctor care, pentru că nu a purtat corect masca, a distrus tot ce a strâns universul mai frumos într-un OM, timp de 55 de ani…În generozitatea ta infinită, Camil, știu că l-ai iertat deja, dar noi, ăștia muritori și iubitori de tine, cum să-l iertăm?!?…Îmi și imaginez cum, cu harul tău de a înnobila oamenii, i-ai povestit despre ceva ce l-a făcut să se simtă special, în timp ce el iți dădea, la schimb, virusul necruțător”,  scrie Aurora Martin.

În postarea sa, ea distribuie mesajul Sorinei Goia, producător la Radio România, la rândul ei o apropiată a maestrului. Din mesaj rezultă și cum se deteriorase starea de sănătate a dirijorului Camil Marinescu, înaintea infecției cu noul coronavirus: ”Dirija peste tot şi tocmai această alergătură pe toate continentele (cu diferenţe uriaşe de fus orar şi temperaturi) i-a deteriorat sănătatea: infarct, semipareze… Se lupta cu mai multe boli crâncene de ani buni. Cu înverşunare a trecut peste ele şi a dirijat mai departe, iubind viaţa sub toate aspectele ei.

Sorina Goia, producător la Radio România, redă și mărturia tulburătoare a dirijorului, făcută de pe patul de spital, despre suferința sa și modul în care s-a manifestat boala.

“Ce nu au reușit bolile incurabile a răzbit un virus luat la o analiză în Spitalul nr. 9, de la un doctor cardiolog asimptomatic, care nu purta corect masca, pe nas. La un alt spital, Victor Babeş, a fost tratat cu tot ce se putea mai bine, iar el le-a mulțumit public îngerilor veghetori de acolo. În trei săptămâni, sănătatea i s-a deteriorat accelerat: ”Mă transformă în gelatină… Îți topește creierii…Te sfâșie… Coşmar…” îmi scria cu greu. Şi ultimile cuvinte primite de la el: “Tot mai rău…Oroare…” Îngerul a ostenit”,  mai scrie producătoarea radio.

Postarea sa este emoționantă, dezvăluind o pierdere imensă pentru cultura din România.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes