Disfuncțiile sexuale la români. Medic: Bărbații se simt rușinați să discute despre asta

Disfuncția erectilă este o problemă care afectează sute de bărbați. Deși poate avea cauze diverse, foarte puțini domni au curajul să meargă la medic pentru a găsi soluții terapeutice oportune.

Motivele pentru care bărbații refuză să vorbească deschis despre disfuncțiile erectile cu care se confruntă țin, în principal, de cutuma potrivit căreia viața sexuală se termină, la un moment dat.

„În momentul acesta încă există o timiditate legată de problemele sexuale. Pacientului îi este frică să recunoască pentru sine că are o problemă, nu vrea să ajungă la un meci să discute despre asta. Pe lângă faptul că există acea cutumă că viața sexuală trebuie să se termine la un moment dat” a explicat dr. Liviu Chiperi, medic primar urolog, Doctor în Științe Medicale.

Problemele erectilă nu iartă și nu ocolesc pe nimeni, ele putând să apară la orice vârstă. Rușinea de a cere ajutorul îi poate face pe cei care se confruntă cu ele fustrați și le poate distruge calitatea vieții sociale.

„Problemele de natură sexuală pot să apară încă din adolescență, la începutul vieții sexuale când tânărul, chiar și sub 18 ani, poate să îi fie frică să discute cu părinții sau să meargă la medic. O să-și îndrepte atenția către grupul de prieteni sau chiar va ascunde această problemă și va ajunge să nu aibă o viață sexuală satisfăcătoare sau unii ajung să nu aibă deloc, frustrați fiind de faptul că ceva nu este în regulă. Problema acesta apare și în momentul în care există o educație care este deficitară” mai spune dr. Liviu Chiperi.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea