Dislipidemia sau semnalul de alarmă tras de organism. Ce să faci când analizele nu sunt cele mai bune (VIDEO)

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate a populației la nivel mondial. Sunt o serie de factori care declanșează unele afecțiuni cardiovasculare, de la cei genetici, până la unii factori pe care îi putem controla.

Dr. Laura Ene, medic specialist nutriție, diabet și boli metabolice, a vorbit, în cea mai recentă emisiune pe care o realizează la Medika TV, despre afecțiunile cardiovasculare, riscuri, cauze, simptome și tratament.

Unul dintre primele diagnostice care ar trebui să ne pună pe gânduri vine în urma unor analize de sânge. Dislipidemia presupune o serie de modificări ale nivelului de grăsimi din sânge, care influențează riscul cardiovascular și pot favoriza apariția aterosclerozei, infarctului sau accidentului vascular cerebral.

Dr. Laura Ene spune că este extrem de important să ne păstrăm vasele de sânge cât mai curate și mai puțin încărcate cu grăsimi rele. O dietă echilibrată, un stil de viață sănătos, din care să nu lipsească mișcarea sunt doar câteva dintre micile trucuri de sănătate la care putem recurge pentru evitarea unor probleme cardiovasculare.

Dislipidemia este o boală asimptomatică, astfel că detectarea timpurie a problemelor e dificilă. Tocmai de aceea, e bine ca periodic să mergem la medic și să facem analize de sânge, tocmai pentru a descoperi  la timp dacă sunt probleme care, în timp, pot duce la dezvoltarea unor afecțiuni mai grave.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea