„Doctor Medika” – Când și cum trebuie să mâncăm corect

Persoanele active trebuie să facă față multor provocări, de aceea, de multe ori, lasă alimentația pe ultimul loc. Mănâncă haotic și nesănătos, iar asta face ca organismul să sufere. Specialiștii în nutriție ne recomandă să avem un orar al meselor bine stabilit, astfel încât mâncarea consumată să nu ne afecteze sănătatea.

La „Doctor Medika”, Simona Bălănescu a discutat cu Maria Martac, biolog și consultat în nutriție, despre programul potrivit pentru o alimentație corectă. „E nevoie să mâncăm la 3, 4, 5 ore și dacă mâncăm atunci suntem și în control, în sensul că vom ști ce mâncăm și cât mâncăm. Dacă o să mâncăm după 8 ore nu vom mai fi în control și nu vom ști nici ce mâncăm și nici cât mâncăm” a explicat Maria Martac.

Totodată este important să existe o corelație între programul de somn și cel de masă. Nu contează prea mult ora la care mâncăm, ci ora la care mergem la culcare. Dacă adormim la 2 dimineața, este foarte clar că ni se va face foame și dacă mâncăm la 8. Stăm activi și nu vom putea dormi dacă ne culcăm flămânzi. Este bine să reglăm programul de somn cu cel de masă. Trebuie să mâncăm când ne e foame și să ne oprim imediat ce ne-am săturat a mai explicat Maria Martac, biolog și specialist în nutriție, la Medika TV.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea