„Doctor Medika” – Cum putem preveni apariția infecțiilor urinare

Infecțiile urinare sunt supărătoare și pot strica buna dispoziție a persoanelor care se confruntă cu ele. Există însă câteva trucuri pe care le putem folosi pentru a nu ne confrunta cu această problemă medicală.

Invitat în cadrul emisiunii „Doctor Medika”, prezentată de Simona Bălănescu, dr. Răzvan Mulțescu, medic primar urolog, a explicat cum poate fi prevenită apariția infecțiilor urinare. Hidratarea joacă un rol important în tot acest proces. „Să consumăm lichide în cantitate mare, pentru că inclusiv această spălare mecanică a mucoaselor de către urina care se formează este o metodă de prevenție a multiplicări bacteriilor și de apariție a infecțiilor urinare” a explicat medicul.

Totodată, este foarte important să avem o alimentație echilibrată care să nu ne dea peste cap tranzitul intestinal. „Să combatem constipația, pentru că multe infecții urinare sunt cu germeni proveniți din propria floră colonică și tulburările de tranzit pot favoriza apariția infecțiilor” a explicat dr. Răzvan Mulțescu.

De asemenea, trebuie să acordăm o mare atenție igienei zonelor intime. Întreținerea organelor genitale trebuie făcută cu responsabilitate, însă nu în exces, pentru că astfel putem distruge bariera naturală de protecție, lăsând mucoasele mult mai expuse contactului cu germenii.

„Efectuarea unei igiene corecte, inclusiv evitarea unor excese. De exemplu, irigațiile vaginale. Foarte multă vreme au fost considerate de femei o drept o formă superioară de igienă. Este o manevră care prin mecanica ei favorizează infecțiile urinare. Iar incidența infecțiilor urinare în rândul femeilor care folosesc această metodă de igienă este ridicată” a mai spus dr. Răzvan Mulțescu.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea