„Doctor Medika” – Întreținerea corporală este importantă dar, ca orice exces, poate dăuna. Află ce boală poți dezvolta din această cauză

Îți place să ai grijă de corpul tău și folosești cele mai scumpe produse de îngrijire. Ei bine, află că întreținerea corporală excesivă poate fi și dăunătoare. Dacă ai probleme cu pielea din această cauză, mergi la medic pentru un consult de specialitate.

Dermatita atopică este o boală de piele care are drept cauză întreținerea corporală excesivă, mai ales în cazul copiilor. Simona Bălănescu, gazda emisiunii „Doctor Medika”, a discutat cu dr. Raluca Miulescu, medic dermatolog, despre cauzele care determină această afecțiune a pielii. „Prin această spălare excesivă cu produse care afectează și subțiază bariera cutanată și pielea, pielea devine ușor expusă la factorii de mediu. Și atunci șansele de a dezvolta eczeme cresc destul de mult. Trebuie să găsim un echilibru, așa cum facem în orice lucru, și în ceea ce privește îngrijirea pielii, mai ales în cazul copiilor, pentru că ei sunt și mai sensibili” a explicat dr. Raluca Miulescu.

Totodată, poluarea, mai ales în cazul țărilor dezvoltate, poate fi un factor favorizant al apariției dermatitei atomice. „Dermatita atopică apare în primul rând în țările dezvoltate și foarte dezvoltate pentru că în aceste state, bineînțeles, oamenii sunt mult mai expuși la factorii din mediu, la poluare, la tot ceea ce înseamnă factori alergeni” a mai spus dr. Raluca Miulescu.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea