„Doctor Medika” – Menopauza aduce modificări sănătății pielii. Iată ce spun medicii 

Perioada menopauzei aduce cu ea o multitudine de schimbări în organismul unei femei. Practic, tot corpul începe să se schimbe, de la interior către exterior. Pielea, la rândul său, este afectată de aceste modificări. 

În cadrul emisiunii „Doctor Medika”, prezentată de Simona Bălănescu, dr. Cătălin Haiduc, medic primar obstetrică-ginecologie, a vorbit despre modificările ce apar la nivelul pielii în timpul menopauzei. Specialistul a explicat faptul că: „Pielea îmbătrânește mai repede după dispariția estrogenilor. Însă apare o diferență între femeile mai plinuțe și cele cu mai puține kilograme. În cazul doamnelor din prima categorie, efectele trecerii timpului se observă mai puțin sau într-un timp mai îndelungat. În schimb, în cazul femeilor mai slabe, deprecierea calității pielii se observă mai repede.”

Totodată, medicii explică faptul că momentul intrării la menopauze al unei femei este similar cu cel al mamei sale. Există numeroase studii care confirmă această teorie. „De cele mai multe ori dacă mama a intrat la o vârstă tânără la menopauză atunci este foarte posibil ca și fiica să ajungă la menopauză mai repede. Nu există însă niște date clare cu privire la similitudinea manifestărilor, în sensul că ceea ce a resimțit mama trebuie să resimtă și fiica. Dar momentele de debut ale simptomelor coincid de cele mai multe ori” a mai spus dr. Cătălin Haiduc, în direct la Medika TV. 

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes