„Doctor Medika” – Testul simplu care ne arată că avem tenul gras. Iată ce trebuie să faci 

Fiecare dintre noi suntem diferiți, iar asta se întâmplă și cu tenul nostru. Cele mai multe probleme le ridică însă tenul gras sau seboreic. Dacă nu știm cum să-l putem identifica, medicii explică testul simplu pe care îl putem face acasă pentru a ne da seama de tipul de ten pe care îl avem. 

Dr. Raluca Miulescu, medic dermatolog, a discutat cu Simona Bălănescu, moderatorul emisiunii „Doctor Medika” despre problemele pe care le generează tenul gras sau seboreic. Pentru a le înțelege mai bine, trebuie să știm însă cum putem afla dacă avem sau nu tenul gras. „Îl recunoaștem ușor dacă la sfârșitul zilei observăm că avem multă grăsime pe față. Înainte de culcare ne vom șterge pe față cu un șervețel curat sau cu o dischetă demachiantă. Dacă vom observa urme de sebum înseamnă că avem tenul gras. Este bine ca înainte de acest test să nu utilizăm cosmetice preț de câteva zile. Pentru rezultate cât mai fidele” a explicat dr. Raluca Miulescu. 

Principala problemă pe care o generează tenul gras este acneea. Mult mai prezentă în timpul adolescenței, această inflamație a pielii poate da mari bătăi de cap și poate avea efecte puternice în plan psiho-emoțional. Pacienții trebuie să știe că este însă foarte ușor de tratat, iar tratamentul este personalizat. „Care este cel mai bun tratament pentru acnee? Nu există un tratament universal pentru că tratamentul este personalizat, în funcție de fiecare pacient în parte” a mai spus dr. Raluca Miulescu. 

 

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea