DOCUMENT: Ce prevede ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății cu privire la redeschiderea școlilor

Proiectul de ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, făcut public ieri de ME, a fost adoptat. În mare, acesta a rămas neschimbat față de forma inițială.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății a venit și cu unele completări, care lămuresc o serie de situații punctuale care pot apărea.

De pildă, în ordinul final a fost introdus un nou articol, care vizează procedurile ce trebuie aplicate în cazul apariției unor cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor sau cadrelor didactice.

La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învăţământ gimnazial, liceal, profesional şi postliceal se efectuează ancheta epidemiologică şi testarea contacţilor acestuia. Conducerea unităţii de învăţământ va decide în urma consultării DSP/DSPMB dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeaşi clasă sau suspendarea cursurilor, după caz”, se arată în document.

De asemenea, în cazul suspendării activității unei clase sau chiar a școlii, ca urmare a apariției unor cazuri de infectare, cursurile se mută online.

”Stagiile de pregătire practică pentru elevii din învăţământul liceal tehnologic, postliceal, profesional şi profesional dual se desfăşoară cu prezenţa fizică a elevilor, cu respectarea procedurilor privind măsurile de protecţie instituite de către entităţile organizatoare de stagii de pregătire practică şi prevederile prezentului ordin, indiferent de scenariul epidemiologic”, mai arată documentul.

Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, varianta finală, poate fi citit și descărcat de mai jos

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea