DOCUMENT. Cum începe școala? Vezi aici incidența cazurilor pe localități!

Ministerul Sănătății a dat publicității situația pe localități în ceea ce privește incidența cazurilor de coronavirus înregistrate în ultimele două săptămâni, care va sta la baza deciziilor ce vor fi luate în plan local cu privire la începerea noului an școlar.

În cele mai multe localități din țară, elevii ar urma să meargă la școală fizic din 14 septembrie.

Potrivit situațiilor înaintate la Minister de direcțiile de sănătate publică, 2728 de localități au avut o incidență cumulată a noilor cazuri de coronavirus mai mică de 1 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni, ceea ce înseamnă că școala ar urma să se desfășoare conform scenariului verde.

În 410 localități incidența este cuprinsă între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă adoptarea scenariului galben, iar 43 de localități se încadrează în scenariul roșu.

Totuși, decizia finală va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de infrastructura și facilitățile pe care le are. Practic, atât în localitățile cu incidență sub 1, cât și în cele care intră în scenariul roșu poate fi luată decizia desfășurării cursurilor în sistem hibrid, cu o parte din elevi prezenți la școală și o parte acasă, la cursuri online.

Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim  demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Iată mai jos documentele publicate de Ministerul Sănătății, cu incidența cazurilor în fiecare localitate din România.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea