DOCUMENT: Profesorii, amânați la vaccinare! În teritoriu încep să fie folosite și primele vaccinuri de la Moderna

Deși România a primit încă din data de 12 ianuarie o primă tranșă de vaccinuri produse de compania Moderna, până acum acestea nu au fost administrate populației. Toate vaccinurile care s-au făcut până acum în campania națională de vaccinare au fost cele produse de Pfizer.

În 1, 2 și 7 februarie, însă, toți românii care au programare pentru aceste zile vor primi vaccinul Moderna.

Această informație se regăsește într-o adresă transmisă în teritoriu de coordonatorul Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Începând cu data de 28 ianuarie, persoanele cu funcții esențiale programate în platformă pentru doza 1 de vaccinare se reprogramează, prin grija STS, pentru data de 8 februarie. Aceste persoane se reprogramează în ordinea programărilor inițiale și la centrele de vaccinare la care au fost programate inițial. Începând cu data de 1 februarie se va începe și utilizarea vaccinului Moderna, după cum urmează:

– în zilele de 1și 2 februarie toate persoanele programate la doza 1 vor fi vaccinate cu Moderna.

– din ziua de 7 februarie – din nou, toate persoanele programate la doza 1 se vor vaccina cu Moderna.

Se menține același ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor programate în etapa 2 (cu excepția persoanelor cu funcții esențiale care urmează a fi reprogramate”, se arată în document.

În aceeași adresă, care vine să clarifice problema reprogramărilor anunțate încă de ieri, este specificat clar că vaccinarea cadrelor didactice este amânată cu două săptămâni.

“Vaccinarea prioritară a personalului din învățământ se amână pentru o dată care va fi anunțată (cel mai probabil amânarea va fi de maxim două săptămâni)”, se mai arată în adresă.

Documentul poate fi consultat și descărcat de mai jos.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea