Doliu în lumea medicală din România. Renumitul medic Adrian Restian s-a stins din viață

Prof. dr. Adrian Restian, președintele Societății Academice de Medicină a Familiei și membru titular al Academiei de Științe Medicale a murit. Oficialii Colegiului Medicilor din București alături de oameni marcanți ai lumii medicale românești au transmis în spațiul public mesaje de condoleanțe familiei și celor care l-au cunoscut.

„Sunt profund îndurerat de o veste pe care am primit-o astăzi: bunul meu prieten, academicianul profesor doctor Adrian Restian, ne-a părăsit. A fost un suflet nobil, un om modest, despre care prea puțini știu că a contribuit major la dezvoltarea medicinei generale și de familie în România. Era, de altfel, președinte al Societății Academice de Medicină a Familiei” a fost mesajul transmis pe rețelele de socializare de către prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Renumitul medic a precizat faptul că alături de regretatul prof. univ. dr. Adrian Restian a colaborat pentru publicarea unei cărți. „Am colaborat cu el recent la cartea «România fără mască. Fals tratat de pandemie». Avea un fel unic de a privi societatea, condiția umană și structura statului: vedea totul «în secțiune», în profunzime, în concepte” a adăugat prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea.

„Oamenii ca Adrian Restian se nasc rar. Scrierile sale sunt de o claritate remarcabilă. Avea harul de a face inteligibile, uşor de înţeles, marile teme ale ştiinţei, inclusiv ale medicinei. A fost original în tot ce a scris. A vorbit de un destin genetic şi de unul epigenetic. Considera tradiţiile şi istoria unui neam ca fiind înscrise în destinul său epigenetic, iar ignorarea din neştiinţă a acestui aspect o vedea ca o pierdere pentru sănătatea fiinţei umane. Să-ţi fie somnul lin, genialul meu prieten!”, a mai scris și prof. univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan.

Dr. Adrian Restian a fost medic primar de medicina familiei și preda în cadrul Catedrei de Medicina Familiei din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Totodată, acesta a fost și președintelel Societății Academie de Medicină de Familie.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea