Donezi sânge și ajungi investitor. Raport al Ministerului Finanțelor despre programul de titluri de stat Fidelis 2023

A treia ediție a programului de titluri de stat Fidelis, de anul acesta, a adus un număr record de donatori-investitori. Astfel, potrivit datelor Ministerului Finanțelor, peste 1300 de români au beneficiat de promoțiile dedicate donatorilor de sânge, beneficiind de cea mai mare dobândă oferită a acestei ediții, de 7,25%. 

În perioada 18 septembrie – 3 octombrie 2023, s-a desfășurat cea de-a treia ediție a campaniei „România are sânge de rocker și de investitor”. Toți cei care au dorit să investească în titlurile de stat, dar și să doneze sânge au primit cea mai mare dobândă oferită până acum de 7,25%. 

„ncheiem o nouă emisiune Fidelis cu rezultate bune, se pare că românii oferă credit titlurilor de stat, care sunt considerate printre cele mai sigure metode de a investi şi oferă randamente competitive. De asemenea, sunt şi vor rămâne neimpozabile. Nu am putut să nu remarc faptul că prin această mişcare iniţiată de Morning Glory, Rock FM, la care s-a alăturat şi Ministerul Finanţelor şi încearcă în mod concret să susţină solidaritatea, se creează deja o comunitate de donatori-investitori. Oameni educaţi financiar care vor să îşi protejeze economiile şi care s-au unit într-un scop nobil. 1.037 donatori au investit în prima ediţie, apoi 1.293, acum 1.319. Specialiştii ne spun că sângele donat anul acesta de către investitorii Fidelis va salva peste 10.000 de vieţi”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Suma totală investită în ediţia a treia a Programului Fidelis a fost de aproape 1,5 miliarde de lei.  Emisiunea cea mai accesată a fost cea în euro cu scadenţa la 1 an, dobânda de 3,90%, cu un total de 487.165 milioane de lei, plasaţi în 3.106 ordine. A doua cea mai accesată a fost emisiunea în euro, cu scadenţa la 5 ani, dobânda de 5,30%,  cu un total de 469.102 milioane lei, plasaţi în 3.121 ordine.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea