Două operații complexe, pe cord, la copii, desfășurate la Spitalul „Marie Curie” din București. Intervențiile, monitorizate de dr. Tammam Youssef

Binecunoscutul medic chirurg cardiovascular pediatru de la Spitalul San Donato, Italia, Tammam Youssef, a salvat viața a doi copii cu grave probleme la inimă, internați la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. 

Despre cele două intervenții chirurgicale, medicul a vorbit în direct la Medika TV, în cadrul emisiunii „Sistemul Medikal”, prezentată de Eugenia Foarfecă. „Astăzi am avut doi copii, un copilaş de 3 luni, de 4kg care a avut malformaţie destul de complexă. Nu l-am salvat eu, l-a salvat doctoriţa Mărgărint, şefa Secţiei de chirurgie pediatrică, chirurgul tânăr care va continua încă 30 de ani alături de colegii săi. Ea a făcut operaţia, asistată de mine şi a fost impecabil şi copilul e bine. Al doilea copil era un copilaş care a avut un defect de sept interventricular şi mai multe lucruri şi intraoperator le-am găsit. Mulţumim lui Dumnezeu că acum copilul e bine”, a declarat medicul Tammam Youssef.

De la București, medicul Tammam Youssef va pleca la Timișoara, unde va petrece în sala de operații alte două zile. „Eu mai stau până vineri la Bucureşti, duminică merg la Timişoara, operez 2 zile acolo. Sunt pregătiţi 6 copii la Timişoara. Echipa locală a fost pregătită la Marie Curie şi unii au fost trimişi şi la San Donato. Acolo e acum o infrastructură impecabilă, o să fie capacitate să se facă 150-200 de cazuri pe an. Avem o echipă tânără care crede în noi”, a adăugat medicul. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea