DR. LAURA ENE: Ce le dăm copiilor în locul nocivelor băuturi carbogazoase

Hidratarea este extrem de importantă în orice anotimp, dar mai ales vara, când temperaturile sunt ridicate, iar consumul de apă și lichide trebuie să fie prioritar.

Băuturile carbogazoase nu reprezintă deloc o opțiune sănătoasă pentru hidratare. Mulți părinți preferă să le dea copiilor suc natural de fructe, făcut în casă. Este o opțiune sănătoasă, însă este nevoie de prudență în ceea ce privește consumul de sucuri naturale. Medicul specialist în nutriție, diabet și boli metabolice Laura Ene, specialistul Medika TV, are câteva recomandări, valabile în orice perioadă a anului.

Atenție la sucurile naturale din fructe care conțin foarte multă fructoză, este recomandabil să nu depășiți 150 ml pe zi.  Chiar dacă sunt naturale, proaspăt stoarse, au foarte multe calorii și zaharuri concentrate din fructoză. Faceți din ele mai degrabă limonadă cu apă plată sau mai degrabă minerală, ca să semene cu sucurile carbogazoase.

Orice fruct din categoria citrice este potrivit pentru limonadă, singur sau în combinații – mă refer la lămâie, portocală, kiwi, mandarine.

Laptele este un alt aliment extrem de versatil care ar merita să facă parte din alimentația copiilor noștri mai mult decât sucurile carbogazoase – pentru ca are un  conținut mare de calciu cu absorbție bună, are carbohidrați de calitate, cu absorbție semilentă, care îi ajută să aibă energie, să se concentreze și este și foarte bun la gust. În timpul zilei le puteți da smoothie-uri cu lapte, milkshake din fructe cu gheață”,  spune dr. Laura Ene.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea