Dr. Mencinicopschi: opt obiceiuri din cauza cărora ne îngrășăm și ne îmbolnăvim

Alimentele semipreparate, ronțăielile dintre mese și chiar obiceiul de a consuma fructe în exces reprezintă calea sigură spre boală.

Expertul în nutriție, Gheorghe Mencinicopschi a făcut, în cadrul emisiunii PE ȘLEAU, CU DR. MENCI!, producție MedikaTV, o listă cu cele mai nesănătoase obiceiuri.

  1. Cel mai prost obicei este ronțăiala. Între mese nu trebuie să se consume absolut nimic sau rareori putem consuma câte un fruct. Obiceiul de a ronțăi popcorn, chipsuri sau alte alimente hipercalorice pe care le găsim în magazine, duce la obezitate.
  2. Alimentele semipreparate. Acestea sunt niște alimente asupra cărora s-a intervenit chimic.
  3. Preparatele încălzite la cuptorul cu microunde sunt foarte dăunătoare pentru organismul uman. Moleculele de apă care fac parte din orice moleculă de grăsime sau de proteine,  sunt eliminate de către radiațiile emanate de cuptorul cu microunde.
  4. Produsele cu conținut mare de sare. Sodiul în exces ne imbolnăvește.
  5. Produsele aromatizate. Aceste arome sunt obținute prin procese chimice.
  6. Fructele tratate cu pesticide. E bine de știut că pesticidele sunt prezente în tot fructul, nu doar în coajă și nu pot fi eliminate nici dacă îl decojim.
  7. Frutele consumate în exces sunt foarte dăunătoare organismului uman. Este de recomandat să ne limităm la un singur fruct pe zi. Fructele în exces îngrașă și ne îmbolăvesc pancreasul.
  8. Sucurile acidulate duc la obezitate. Aceste băuturi conțin foarte mult zahăruri.

+”Încercați să consumați alimente cât mai proaspete, fructe și legume de sezon. Evitați cât e mult cu putință semipreparatele, alimentele cu consum mare de sare sau zaharuri. Echilibrați proteinele cu vitaminele și fibrele, fie ele de origine animală sau vegetală. Cu cât aveți o alimentație mai echilibrată, cu atât calitatea vieții pe care o trăiți va fi mai mare și veți trăi mai mult și mai sănătos.”, ne sfătuiește Dr.Mencinicopschi.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea