DR. TUDOR CIUHODARU: „Nu a existat un control științific al pandemiei”

Modul în care autoritățile au gestionat încă de la început criza sanitară provocată de noul coronavirus este criticat de unii specialiști. Aceștia consideră că eforturile făcute au fost eronat puse în practică și fără a avea argumente științifice.

Prezent la emisiunea „Medika Special” de la Medika TV, dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar în medicina de urgență, a explicat că măsurile luate de autorități pentru a ține piept pandemiei de COVID-19 nu au fost eficiente: „Este evident că niciodată nu au avut un control științific al acestei pandemii. Și că măsurile luate au fost mai mult pompieristice, aride și fără știință. S-a reușit ca sistemul de sănătate să suporte acest șoc al pandemiei mai mult singur. Strategia actuală este greșită și trebuie schimbată măcar acum, în al 12-lea ceas”, a spus Tudor Ciuhodaru.

Totodată, medicul ieșean atrage atenția cu privire la faptul că autoritățile din România au ratat posibilitatea de a accesa bani europeni pentru a sprijini sistemul medical să treacă peste criza sanitară. „3,1 miliarde de euro au fost disponibili de la început pentru achiziții. Cu acești bani se putea face absolut orice. Se puteau realiza teste sau achiziționa echipamente sanitare de protecție. Se puteau cumpăra chiar și elicoptere, dacă voiai să beneficiezi de aceste fonduri”, a mai spus dr. Tudor Ciuhodaru.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea