Dr. Valeriu Gheorghiță, la Medika TV: „Vaccinul Johnson & Johnson va fi distribuit către centrele mobile și medicii de familie”

România va primi zilele acestea primele doze de vaccin Johnson & Johnson. Autoritățile au în plan ca acest ser să fie folosit în special pentru zonele unde accesul la servicii medicale este redus. Administrarea s-ar putea realiza prin intermediul centrelor mobile.

Într-o intervenție în direct la emisiunea „Medika Special”, col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a explicat modul în care va fi administrat, în prima fază, vaccinul Johnson & Johnson, ce urmează a fi distribuit către România:

În România, prima tranșă de 60 de mii de doze ajunge pe data de 15 aprilie. Noi am prevăzut acest tip de vaccin în primul rând pentru a fi distribuit către centrele mobile care vor asigura vaccinarea locuitorilor din mediul rural, în special cele defavorizate, fără medici de familie. De săptămâna viitoare ne dorim să începem vaccinarea cu centre mobile”, a spus Valeriu Gheorghiță la Medika TV.

Dr. Valeriu Gheorghiță a precizat și modul în care vor funcționa centrele mobile, precum și categoriile de persoane care vor fi imunizate cu acest ser.

În prima etapă vor fi 20 de centre mobile care vor vaccina circa 100 de persoane/zi și care vor fi operaționalizate cu sprijinul MApN. Va fi distribuit către echipe mobile, care vor asigura și vaccinarea la domiciliu. Va merge către persoanele vulnerabile. Vom asigura vaccinarea cu acest tip de vaccin și în cadrul penitenciarelor. Cea mai mare parte a dozelor vor merge către medicii de familie, care vor imuniza persoanele vulnerabile”, a explicat dr. Valeriu Gheorghiță.

Datele statistice ale autorităților care coordonează activitatea de vaccinare la nivel național arată că peste 180 de mii de români locuiesc în zone defavorizate, unde accesul la servicii medicale este limitat.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea